...Rondreis andalusië

Kust, natuur en cultuur

Dag 1 en 2

Nerja

Balcony of europ Vandaag vertrokken. Vanaf Schiphol een vroege vlucht, zodat we voor elf uur geland waren op Malaga.
Al heel snel kwam de bagage over de band en konden we richting de aankomst hal om de sleutel van de huurauto op te halen. Het was even zoeken waar de huurauto dan stond, want er is een gigantische parkeergarage alleen maar met huurauto´s.
Na dat we de huurauto hadden opgehaald door gereden naar Nerja, via de kustweg, om de vakantie te beginnen! Dit stadje ligt aan de kust met mooie kleine baaitjes en het grotere Burriana strand. Na het inchecken bij het hostal, maar meteen de zee opgezocht en wat gesnorkeld.
Bij het Burriana strand lekker op het terras gezeten. Hier zijn diverse strandtenten en er worden ook waterfietsen en strandstoelen verhuurd.

Adelaars Aquaduct
S´avonds Balcony of europe opgezocht. Hier stond een voormalig fort, tegenwoordig is het een uitzichtpunt en daaronder een restaurant.
Vanaf het uitzichtspunt heb je een mooi uitzicht over de kustlijn van Nerja
Achter het uitzichtspunt begint het centrum van het stadje. Diverse restaurants zijn hier te vinden en s´avonds treden straatmuzikanten op.
Verschillende straatverkopers lopen rond op het plein voor de kerk
De straten achter de kerk hebben een keur aan winkels. Souvenirs zijn er ook genoeg te koop.
Boven de straatjes zijn doeken gespannen tegen de warmte.

Grotten van Nerja Dag 2 op weg naar Maro om te snorkelen. Dit plaatsje ligt tegen Nerja aan. Onderweg passeren we het adelaars aquaduct wat nog steeds in gebruik. De weg geef regelmatig uitzicht op de zee, terwijl het door de heuvels slingert. Hierna de grotten van Nerja bezocht. Deze druipsteengrot heeft mooie zalen en bevat oude grottekeningen. Deze zijn voor de bezoekers echter niet te zien. De grot is zeker de moeite waard en vormt een lekkere koelen plek om bij te komen. In de grot is het namelijk continu 19 graden.
Je krijg eerst een korte film te zien en daarna loop je achter een gids aan. Je krijg een audioguide mee waar je verschillende talen op kan kiezen.

Dag 3 en 4

Monachil (Granada)

Alhambra Via een bergweg op weg naar Monachil wat tegen Granada aan ligt. De route is spectaculair en geeft mooie uitzichten.
We checken in bij onze accommodatie, dit keer hebben we een huisje gehuurd. We hebben de beneden verdieping, ondanks dat er geen airco was, was het lekker koel in het huis. We waren de enige die een accommodatie hadden gehuurd, dus hadden we een groot prive zwembad!
Bij het zwembad was een groot terras en mogelijkheid om in de schaduw te zitten. Dat is pas vakantie vier!
S´avonds de barbecue aangestoken en genoten van het mooie weer en de omgeving.

De andere dag naar het Alhambra. De tickets hadden we online besteld omdat het anders de vraag is of je wel binnen kan komen. Ondanks dat er op het internet stond dat je uren in de rij moest staan om je ticket om te wisselen en naar binnen te gaan, waren we binnen 10 minuten binnen. Eerst de Generalife bezocht, dit zijn de tuinen van het Alhambra. Toen de paleizen bezocht met als laatste het Nasrid paleis. Hier voor moest je een tijdslot afspreken. De paleizen en gebouwen laten de moorse bouwstijl zijn en zijn geweldig versiert.

Los Cahorros Monachil

S´middags naar Los Cahorros. Deze kloof heeft een spectaculair wandelpad en gaat over een viertal hangbruggen. Soms moet je kruipen of door de rivier lopen. In de kloof was het warm, dus genoeg drinken meenemen. Aan het begin en eind van de wandeling is een restaurant. Lekker om wat koels te drinken na de wandeling.

Dag 5

Cordoba

Mezquita Cordoba Vandaag door gereden naar Cordoba. Bij aankomst maar gelijk begonnen met tapas. Daarna de Romeinse brug bezocht en door de smalle straatjes gelopen. Tegen de avond de Mezquita bezocht. Deze oude moskee staat vol zuilen. S´avonds het terras opgezocht. Het was ontzettend warm, dus wel lekker dat het terras verkoeling had. Om de zoveel tijd werd een waternevel over het terras gesproeid wat het een beetje aangenaam hield.

Dag 6,7,8 en 9

Sevilla

Plaza Espana Vandaag naar Sevilla gereden. Na aankomst bij het hotel gelijk naar Plaza Espana gegaan. Dit plein in de vorm van een halve maan,is het bekendste plein van sevilla
Dit giganties plein heeft een gracht er voor van 500 meter waar in je kan roeien. Rond om het plein staat een gigantisch gebouw. De meeste stukken van het gebouw worden gebruikt door de overheid.
Het plein is ook in verschillende filmsets gebruikt zoals in Lawrence of Arabia, een star wars film en bij The Dictator.
Na de bezichtiging terug naar het hotel en het zwembad opgezocht want de temperatuur was al boven de 40 graden

Plaza del Toros Sevilla Savonds met de metro de stad in naar de rivier bij torre del ore en daarna de stiervecht arena van Sevilla bezocht. In de rondleiding werd uitleg gegeven over het stierenvechten, wat hier op de zondagen in het seizoen nog steeds gebeurd.

Agua Magica Op de 2de dag een bezoek gebracht aan Isla Magica en het waterpark in dit pretpark Agua Magica. Dit grote waterpark heeft verschillende zwembaden en glijbanen. Pas savonds het pretpark in gegaan toen de temperatuur een beetje te doen was. Het was lekker om overdag wat verkoeling te hebben. Wel vreemd dat de dichtstbijzijnde bus 2 kilometer van het park stopt.
Real Alcazar De 3de dag in Sevilla Naar het Real Alcazar. Het koninklijke Paleis waar af en toe ook de spaanse koning zit. Die complex is rijkelijk versiert. Het is kleiner dan het Alhambra maar persoonlijk vond ik het mooier om te zien. Via het internet hadden we skip the line tickets wat scheelde in de wachttijd. Savonds nog lekker op het terras gezeten om de laatste dag in Sevilla af te sluiten.

Dag 10

Cadiz

Cadiz

Vandaag naar cadiz gereden. Deze oude plaats ligt op een schiereiland. Via een grote hangbrug bereiken we onze bestemming. Het was hier wat temperatuur een stuk aangenamer dan Sevilla. De plaats heeft een mooie kathedraal en mooie straatjes met terrassen. Na het inchecken bij het appartement het strand opgezocht en lekker gezwommen. Vanaf het strand zie je castillo san sebastian liggen en kasteeltje dat in de zee ligt en via een pier verbonden is met het vaste land. Tevens bevind zich bij het kasteel de vuurtoren.

Dag 11

La Linea (Gibraltar)

Gibraltar

Vandaag naar la linea gereden. Deze plaats ligt tegen Gibraltar aan. Het hotel lag op 400 meter van de grens. Na de auto bij het hotel geparkeerd te hebben, gelijk naar de grens gelopen. Na paspoort controle terecht gekomen in dit stukje Engels grondgebied. Na een stukje lopen kruist de weg de start en landingsbaan van het vliegtuig. Heel apart om een startbaan te kruisen. Achter ons werden de slagbomen gesloten en werden de autos en voetgangers tegen gehouden. Een vliegtuig steeg op vlak achter ons op de plek waar je net had gelopen.

Boottocht naar de dolfijnen Na wat gedronken te hebben door gegaan naar de haven, om een boottocht te maken om dolfijnen te spotten. Deze tocht was echt de moeite waard. Heel veel dolfijnen gezien en vlak bij de boot. Er waren verschillende dolfijnen. De laatste groep dolfijnen die we zagen bestond uit wel 200 dolfijnen. Ik heb op andere plaatsen een bootttocht naar dolfijnen gedaan maar nog nooit zoveel gezien.
Apen op de rots van Gibraltar Hierna zijn we met de kabelbaan de rots op gegaan. Heel veel apen daar gezien en mooi uitzicht over Gibraltar. Ook diverse jongen apen gezien.

Dag 12 en 13

Ronda

Smurvendorp Juzcar Door de bergen naar Ronda gereden. Onderweg een tussen stop gemaakt bij Juzcar. Dit dorpje is voor de smurven 2 helemaal blauw geschilderd en zou na een half jaar weer wit worden geschilderd. Dit is nooit meer gebeurd omdat het blauwe dorpen toeristen trok.
Puente Nuevo Ronda Na ingecheckt te hebben in het hotel naar Cueva del gato gegaan (de kattengrot). Hier kon je heerlijk zwemmen in een meertje onder een waterval. Het water was wel erg koud omdat het uit de bergen stroomt. Maar dit was lekker verkoelend. Savonds terug in Ronda De ponto Neuva bezichtigt. Deze beroemde brug loopt over de diepe kloof.
Caminito del Rey De tweede dag naar Caminito del rey. Dit konningspad is een geweldig wandel pad door een kloof. Tegen de wanden van de kloof zit het wandelpad aangeplakt. Onder het nieuwe wandelpad zit op sommige plaatsen nog het oude wandelpad dat een stuk gevaarlijk was. Dit oude pad was de reden waarom caminito del rey het meest dodelijk wandelpad werd genoemd. Veel mensen zijn hier verongelukt. Het nieuwe pad is goed te lopen en veilig. Bijna aan het eind is er een hangbrug op 110 meter hoogte. Na deze geweldige wandeling brengt een bus je terug naar het begin punt.
Op de terugweg naar ronda een tussen stop gemaakt bij Senetil waar woningen in de rotsen zijn gebouwd.

Dag 14 en 15

Marbella

Puerto Banus Marbella Na een mooie reis vanuit Ronda aangekomen op de laatste bestemming Marbella.
Na aankomst maar gelijk gaan zwemmen om wat af te koelen. Lekker een cocktail drinken op het strand.
De dag erna naar puerto banus. Dit deel van marbella is echt voor de rijken. In de jachthaven liggen gigantische jachten en staan verschillende duren autos.
Na terug komst naar de haven dicht bij ons hotel om met een waterscooter te varen. Door de golven maakte je flinke sprongen op water en tegen de golven in was het een waterscherm en was het moeilijk om wat te zien. Het blijft altijd leuk om met een waterscooter te varen.
Na een avond nog van het terras genieten zit en de reis er zit weer op. De volgende ochtend na het ontbijt alles ingepakt en in de auto gedaan op weg naar het vliegveld.
Colemares Benemalenda Onderweg nog een tussenstop gemaakt bij Colemares. Dit kasteel/kunstwerk is een ode aan Columbus in ligt in Benemalenda. Na nog wat laatste foto´s terug naar malaga om de huurauto in te leveren en terug te vliegen naar Schiphol.