Gambia

In de voetsporen van Kunta Kinteh...

Tips

Voorwoord

Mijn Bezoek aan Gambia was in 2005. Op het moment (januari 2017) is Gambia onrustig omdat de president (Yahya Jammeh) niet wil opstappen voor de nieuw gekozen president (Adama Barrow). Senegal is nu het land binnen gevallen. De toeristen zijn uit het land gehaald en er geld nu een negatief reis advies.
Ondertussen is de president opgestapt en zal het negatief reisadvies binnenkort verdwijnen

Tips

Wat meteen opvalt is dat iedereen geld wil verdienen aan de toeristen in dit arme land. Dit begint al op het vliegveld, iemand is zo behulpzaam om je koffer van de bagageband te halen en als je hem aan pak dan wordt gelijk de hand omhoog gehouden. De volgende pakt je koffer af en brengt hem naar de bus en deze houdt ook weer zijn hand op. Weer een ander zet de koffer in de bus en wil ook geld hebben.
Als je buiten het resort komt zonder een gids erbij biedt iedereen zich aan als vogelgids.
De mensen houden er niet van als ze op de foto worden gezet, tenzij het valt te raden ze er geld voor krijgen. Anders worden ze echt boos. Op drukke plaatsen zoals de Albert markt kan je beter stiekem foto's maken.
Als de kinderen toeristen in een auto zien zitten komen ze gelijk achter de auto's aan voor snoep soms rennen ze hele stukken mee.
Dit alles wil niet zeggen dat je, je eigen onveilig moet voelen. De mensen zijn hier arm en iedereen probeert een graantje mee te pikken van de toeristen.
De mensen zijn hier ook dankbaar als ze iets krijgen.

Houdt er rekening mee dat inentingen worden aangeraden, tegen gele koorts, dtp en hepatitus a. Verder moet u malariapillen slikken, want in Gambia komt malaria voor. Tropen kleding die mug dicht is valt ook aan te raden. Houdt er rekening mee dat het hier heel warm kan worden!

Weersverwachting
Banjul
Weeronline.nl - Meer weer in Banjulweeronline.nl Altijd jouw weer